Výstřižek Medaile UK 22

Obětavá celoživotní práce, bezchybné zvládnutí mimořádného zásahu či události, příkladné plnění povinností a vzorná reprezentace nebo záchrana lidského života, za to vše byli oceněni policisté, hasiči a záchranáři Záslužnými medailemi Ústeckého kraje a Medailemi hejtmana. Slavnostní ceremoniál proběhl 1. listopadu v Císařském sále Muzea v Ústí nad Labem.

Předání se zúčastnil hejtman Jan Schiller a také další členové Rady Ústeckého kraje Lubomíra MejstříkováJindra Zalabáková a Radim Laibl. Spolu s hejtmanem potom záslužné medaile předávali zástupci vedení jednotlivých složek IZS, tedy ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje plk. Jaromír Kníže, náměstek pro nelékařské profese Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Petr Bureš, mjr. Bohumila Štréblová z krajského vojenského velitelství ÚK a starosta KSH ČMS Ústeckého kraje Jiří Henc. Generálním partnerem akce byla společnost NET4GAS, s. r. o.

„Slova díků jsou jen částí uznání, které si za vaši práci zasloužíte. Jste zvyklí, že vás lidé volají až v poslední chvíli, když potřebují pomoc, jinak jste pro ně často neviditelní. Ale dlouhodobě prokazujete, jak skvěle jste připraveni zvládat všechny mimořádné situace a jak moc jste pro společnost důležití.  A my si jako kraj vašeho přístupu nesmírně vážíme,“ dodal hejtman Jan Schiller.
Výstřižek medaile Uk 22 a PB
Zleva: J. Chvátalová, M. Chuchlová, P.Bureš, D. Kučera a M. Melicharová
Záslužné medaile převzali od hejtmana Jana Schillera a náměstka pro nelékařské profese Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Petra Bureše tito nominovaní:
pan Daniel Kučera – výjezdová základna Ústí nad Labem,
paní Jitka Chvátalová – výjezdová základna Teplice,
paní Monika Melicharová – výjezdová základna Kadaň,
MUDr. Mária Chuchlová – výjezdová základna Litoměřice.
Záslužná medaile Ústeckého kraje je oceněním, kterým kraj vyjadřuje uznání aktivní činnosti zaměřené na ochranu životů, zdraví a majetku občanů. Uděluje se především členům a kolektivům složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Záslužná medaile se uděluje zejména těm, kteří se příkladným plněním pracovních povinností, dlouhodobou dobrovolnou činností či účinnou spoluprací výrazně zasloužili o rozvoj Integrovaného záchranného systému, nebo se svým mimořádným výkonem významně zasloužili o zvládnutí zásahu či mimořádné události, případně úspěšně reprezentovali na republikové či mezinárodní úrovni.